Äänihoitoa stressiin- Sound healing for stress relief

Äänihoitoa stressiin- Sound healing for stress relief

Innostuin äänihoidosta joogatunnilla, jossa soitettiin gongeja loppurentoutumisen yhteydessä. Tunsin koko kehon värähtelevän gongien äänten kaikuessa. Äänet selkeäsi lisäsivät syvän rentoutumisen tilaa. Törmäsin netissä Valonkädet äänihoito- illan mainokseen. Äänihoito- iltoja pitää Jani Toivonen Soundhealing Helsingistä. Päätin osallistua jo toista kertaa tapahtumaan sillä se on ollut mahtava kokemus, jonka haluan jakaa kanssanne.

Tapahtuma järjestettiin joogakoulun salissa. Edessä on alttarimainen rakennelma, jossa on erilaisia kulhoja, gongeja, äänirautoja ja äänipiippuja. Asiakkaat makaavat mukavasti joogamatoilla ja jokainen voi ottaa sellaisen asennon, missä saavuttaa parhaimman rentoutumisen tilan. Tunti kestää kokonaisuudessaan noin 1h 30 minuuttia. Mihin äänihoito sitten perustuu?

Äänihoito perustuu värähtelyyn. Itse asiassa kaikki, mikä liikkuu, synnyttää ääntä, kaikki värähtelevät kappaleet synnyttävät ääntä. Toisin sanoen kaikki universumissa värähtelee jollain tietyllä taajuudella. Ääni on fysikaalinen ilmiö, joka kuljettaa sekä energiaa että informaatiota jossain väliaineessa. Tyhjiössä ääni ei kulje. Ääni on värähtelyä, ilmanpaineen vaihtelua ja kineettistä energiaa. Ääniaallon synnyttämä äänenpaine saa korvan tärykalvon värähtelemään aiheuttaen kuuloaistimuksen. Äänet kulkevat koko ihmiskehon lävitse vaikuttaen kehon nesteisiin, soluihin ja aivoaaltoihin sekä värähdyttäen luustoa, kudoksia ja sisäelimiä.

 

Jani Toivonen Soundhealing Helsinki

Jani Toivonen Soundhealing Helsinki

 

Instrumentit pitävät sisällään perusäänen lisäksi lukuisan määrän ylä-ääniä eli harmonisia ääniä, jotka luovat erityisen äänimaailman. Instrumenttien yläsävelet saavat kehon triljoonat solut soimaan harmonisesti ja purkavat näin energiatukoksia sekä avaavat meridiaaneja. Syvemmällä tasolla instrumenttien tuottamat harmoniset äänet vaikuttavat tietoisuuden tasoon hidastamalla aivorytmejä alfa- ja theeta-taajuuksiin, mikä aktivoi kehon parantavia energioita.

Tunnin aikana huomasin muutamien äänien vaikuttavan niin, että tunsin pääni kelluvan vedessä. Myös mieleeni tuli erilaisia muistoja ja tapahtumia eri äänten yhteydessä. Jani totesi, että hoidon teho on parempi, jos sitä tehdään sarjoina. Samalla tavalla, jos käyt hieronnassa hoitamassa esim niska- hartiaseutua, niin ensimmäinen kerta avaa pinnallisesti, toisena kertana keho pääsee avautumaan paljon enemmän ja kolmantena kertana keho avautuu syvimmin. 

Hoidon aikana kävin unessa, mutta suurimmaksi osaksi olin hereillä rentoutuneessa tilassa. Äänimaailma oli todella vaikuttava, rentouttava ja koukuttava. Tunnin jälkeen oli todella rentoutunut, mutta hieman uupunut. Tunsin kovaa janoa ja Jani suositteli juomaan vettä reilusti tunnin jälkeen. Joillakin tunti vaikuttaa piristävästi ja joillakin se voi aiheuttaa väsymystä.

Jos siis kaipaat erilaista pysähtymistä hetkeen ja kääntymistä sisäänpäin, voin lämpimästi suositella äänihoitoa sinulle. Kokemus on todella vaikuttava. Seuraava äänihoitoilta on 10.2.2018 lauantaina.

 

 

Kuvat: Jani Toivonen Soundhealing Helsinki

Translation:

SOUND HEALING FOR STRESS RELIEF

I have experienced many times in my yoga class the sounds of tibetan bowls and gongs. They helped me to achieve a deeper relaxation mode. Then later I bumped into a sound healing class ad and decided to join. Now I’ve been a couple of times in a class and want to share my experience with you.

The class was kept at a yoga school. In front of the room, there was a setting of different kind of instruments: gongs, tibetan bowls, tuning forks, flutes. The participants lay peacefully in comfortable clothes on yoga mats with a pillow and a blanket. The class lasts about 1 hour and 30 minutes. But what is the sound healing all about?

Sound Healing is an effective and proven modality that uses vibrational sound to help reduce stress, alter consciousness and create a deep sense of peace and well being. During our waking state, the normal frequency of our brain waves is that of Beta. Sound tools entrain the brain to move into the deeper Alpha and Theta brain wave frequencies. These are the frequencies that induce deep meditative and peaceful states, clarity of mind and intuition. Sound is a type of energy medicine that creates the sacred space in which people can heal from stress disorders, pain, depression, the emotional roller coaster and more. Ancient instruments, including Tibetan singing bowls are ‘struck and sung’ in specific rhythmic patterns to create vibrational sound harmonics. This sound frequency known as that of perfection impacts the sympathetic nervous system as your brain waves synchronize to the vibrations of the bowls.

After certain sounds I felt that my head was floating in water and some of the sounds raised some deeper emotions and thoughts. During the class I was both in a sleep kind of state and awake. The teacher Jani Toivonen told that like a massage therapy, it takes at least a couple of sessions when your body starts to adapt to the treatment.  After the class I felt extremely relaxed and little bit tired and Jani recommended us to drink a lot of water after.

If you want to experience something new and relaxing, I highly recommend sound healing treatments for you. It has been a powerful way to relief stress and to achieve a meditative state of mind.

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *