Avocado- feta eväsleipä – Avocado feta cheese sandwich

Avocado- feta eväsleipä – Avocado feta cheese sandwich

Kokeilin tehdä viikonloppuna gluteenittoman leivän.  Tein myös yhden version eväsleivästä, joka sopii aamu-, väli tai iltapalaksi. Täytteitä voit itse keksiä mielikuvituksen mukaan, mutta tämä avocado- fetajuustoleipä on raikas, maukas ja terveellinen vaihtoehto. Leiväksi voit valita ihan minkälaisen haluat. Suosittelen toki runsaskuituista vaihtoehtoa.

 

 

GLUTEENITON SIEMENLEIPÄ

2,5 dl vettä

1 tl hunajaa

puolikas pussi kuivahiivaa

0,5 rkl psylliumia

1 dl riisijauhoa

3 dl gluteenitonta jauhoseosta

1 tl suolaa

1 rkl chiansiemeniä

1 rkl pellavansiemenrouhetta

 

Sekoita lämpimään veteen kuivahiiva, psyllium. Anna turvota 10 min. Sekoita joukkoon jauhot, siemenet, hunaja ja suola. Muotoile taikina haluamaasi muotoon, vaikka patongeiksi, sämpylöiksi tai laita vuokaan. Anna kohota liinan alla 30 min. Paista uunissa 200 asteessa 25-30 min.

 

AVOCADO- FETA EVÄSLEIPÄ (TÄYTE)

1 avocado

1 dl fetajuustoa

sitruunanmehua

salaatinlehtiä

kurkkua

(paahdettuja pähkinöitä)

 

 

 

Sekoita fetajuusto, sitruunanmehu ja avocado blenderissä tahnaksi. Paahda pähkinät pannulla. Levitä tahnaa leivälle ja kasaa kurkut sekä salaatinlehdet päällekäin, lisää pähkinät ja laita viimeiseksi päälle leipäpala. Laita folion sisään tai työnnä tikku leivästä läpi, jotta se pysyy kasassa.

 

Translation:

AVOCADO- FETACHEESE SANDWICH

I baked a gluten free bread and made an avocado- fetacheese sandwich. It’s a healthy and tasty choice for breakfast or snack. You can use gluten free bread or a bread of your choice. Choose a high fibre option.

 

GLUTEN FREE SEED BREAD

1 cup water

1 tsp honey

half a package of dry yeast

0,5 tbs psylliumia

0,5 cup riceflour

1,5 cup glutenfree flourmix

1 tsp salt

1 tbs chiaseeds

1 tbs flaxseeds

In a small bowl, combine warm water, psyllium and yeast. Stir and dissolve the yeast and allow the yeast mixture to sit for 10 minutes. Add rice flour, salt and seeds. Blend until dough is well blended. Cover the bowl with a towel and allow the dough to rise in a warm place for a while. Grease a bread pan with coconut oil or butter. Stir the dough after it has rose for an hour and gently place it into the prepared bread pan. Preheat the oven in 350F and bake for half an hour.

 

AVOCADO- FETACHEESE SPREAD SANDWICH

1 avocado

0,5 cup fetacheese

1 tbs lemonjuice

lettuce

cucumber slices

roasted nuts (pine nuts)

 

Mix avocado, feta cheese and lemon juice in a blender. Roast the nuts on a pan a couple of minutes. Spread the avocado fetacheese filling on a bread slice. Add lettuce and cucumber slices on top and the nuts.

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *