Macha smoothie

Macha smoothie

Scroll down if you want to read this in english.

Erilaiset smoothiet ovat lemppareitani. Ne sopivat moneen eri tilanteeseen. Erityisesti silloin, kun tulen väsyneenä kotiin, enkä jaksaisi valmistaa mitään ruokaa. Sain ystävältäni Akselilta macha smoothien reseptin, jota oli pakko kokeilla.

Olet ehkä pistänyt merkille Starbucksin suositut macha lattet, mutta mitä on macha? Matcha on hienoksi jauhettua vihreää teetä, joka vispataan. Vispatun teen eli matchan nauttiminen on Japanissa zen-buddhalaisten perinne. Matcha-teetä ei tarvitse suodattaa, vaan jauhe liukenee veteen. Tällöin myös teen sisältämät ravintoaineet tulevat paremmin käytetyksi. Matchassa on paljon lehtivihreää eli klorofylliä, joten se sisältää antioksidantteja, flavonoideja ja vitamiineja sekä pienen määrän kofeiinia. Matchaa voidaan myös käyttää lisäravinteen omaisesti esim. smoothien seassa.

 

 

 

MACHA SMOOTHIE

0,5 dl proteiinijauhetta (vanilja tai maustamaton)

1 tl machajauhetta

2 tl chia siemeniä

2dl makeuttamatonta mantelimaitoa (käy myös kaura- tai soijamaito)

1 jäinen banaani

pieni kourallinen pekaani- ja tai saksanpähkinöitä

(2 taatelia makeutukseen)

Lisää ainekset blenderiin ja sekoita. Jos käytät maustettua proteiinijauhetta, et tarvitse muuta makeutusta.

 

 

Translation:

MACHA SMOOTHIE

 

Smoothies are a my favourite. They are convenient and nutritious meal replacements, especially then when I’m too tired to cook. I got an interesting macha smoothie recipe from my friend Akseli. Decided to give it a try.

You have maybe noticed the famous Starbucks macha lattes, but what excatly is macha? Macha is green tea leaves grinded in to a bright green powder. Macha tea leaves contain more chlorophyll which makes them full of nutrients. Macha tea has been part of the the traditional zen-buddha ceremony for decades in Japan. Macha contains antioxidants, flavonoids and vitamins. Macha powder can be used for example in baking and smoothies.

1 scoop of protein powder (vanilla or natural flavor)

1 iced banana

1 cup unsweetened almond milk (oat and soy milk are ok)

1 tsp macha powder

2 tsp chia seeds

a small handful of pecan and or walnuts

(2 dates for sweetening)

 

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *