Lisää liikkuvuutta – More mobility

Lisää liikkuvuutta – More mobility

Scroll down if you want to read this in english

Olen aikaisemminkin puhunut ja kirjoittanut blogissani liikkuvuudesta ja tulen puhumaan siitä uudestaan ja uudestaan. Se on mielestäni tärkeä asia. Kun päivässä on käytettävissä rajoitettu määrä tunteja liikkumiseen, valitsevat ihmiset yleensä mielummin kovemman treenin kuin liikkuvuutta edistävän harjoitteen. Etenkin iän myötä, olisi erittäin tärkeä siirtää painopiste raskaammasta liikunnasta liikkuvuuden edistämiseen ja ylläpitämiseen. Hyvä liikkuvuus ehkäisee rasitusvammoja ja pitää kehon toimintakykyisenä. Venyttely ei pelkästään auta edistämään liikkuvuutta, vaan suositeltavaa olisi tehdä dynaamisia liikkeen kautta tapahtuvia liikkeitä, jotta laajennat liikeratoja sekä aktivoit lihaksia. Jaan teille kaksi hyvää liikkuvuusliikettä lonkankoukistajille sekä olkapäille.

 

YHDEN KÄDEN KIERTOROIKUNTA

 • ota kiinni tangosta myötä otteella
 • anna kehon kiertyä ääriasennosta toiseen
 • aktivoi käsi ja lapa
 • jos et jaksa roikkua yhdellä kädellä, laita jalkojen alle koroke ja kevennä painoa jaloilta
 • vaihda puolta

 

 

 

TASAPAINOKÄVELY

 • lähde kyykkyasennosta viemään kantapäätä lattiaan
 • rullaa painopiste kantapäältä varpaille ja työnnä polvea eteenpäin kohti lattiaa
 • suorista samalla taimmainen jalka ja pyri tuomaa se sivukautta eteen
 • laita kantapää ensimmäiseksi lattiaan ja rullaa taas painopiste varpaille

 

 

 

 

Translation:

MORE MOBILITY

 

I have talked about the importance of mobility before in couple of blog posts  and I’m going to speak about it again. There’s a limited time to train exercise during our busy daily schedule. That’s why people usually choose the heavy exercise instead of mobility or flexibility drills. It should be as or even more important to prioritize the exercises that increases your mobility. Good mobility is a great way to prevent injuries and to maintain a healthy functional body. I recommend you to do dynamic mobility exercises to effectively increase the range of motion an to learn to activate your muscles. I will give you two different dynamic mobility exercises to add to your daily routine, one arm hanging rotation and balance walk.

 

ONE ARM HANGING ROTATION

 • hang from the bar and try to activate your scapula
 • rotate your body and maintain the full range of motion throughout the movement
 • if you want to do the easier version, stand on a box or weight plates

 

 

 

 

BALANCE WALK

 • start from the crouch position and take a step by rolling the weight from your heel to your toes
 • push your knee forward so that you’ll be able to straighten your back leg
 • bring the back leg first to the side and in front, keep it straight and start to roll the weight again from your heel to your toes

 

 

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *