Äiti – Mom

Äiti – Mom

Scroll down for english translation

 

Lapsuudenkodin pitkä käytävä johti lastenhuoneesta vanhempieni makuuhuoneeseen. Lähes jokaikinen yö seisoin käytävän päässä ja huusin ”äiti tuu hakee!”, sillä en uskaltanut kävellä yksin käytävää makuuhuoneeseen. Äitini heräsi unesta ja tuli aina hakemaan minut viereensä. Tämä kuvastaa hyvin suhdetta äitiini elämän varrella.  Äidin rooli elämässäni on ollut merkittävä. Äiti on ollut suurin tuki, turva ja läheisin ihminen, jonka puoleen olen voinut vaikeimmissakin tilanteessa kääntyä.

Minulla on ollut myös vaikeita aikoja äitini kanssa, niin kuin kaikilla. Nuorempana minulla ei ollut voimakasta murrosikää, sillä olin tyypillinen kiltti tyttö. Ehkä se olisi ollut tarpeellinen, sillä konfliktit on käyty myöhemmin. Koska suhde on ollut niin läheinen, ovat erilaiset tilanteet kärjistyneet konflikteiksi. Olen ymmärtänyt sen, että äiti on niitä ihmisiä, joille voin olla oma itseni, se kiukutteleva lapsi. Äiti antaa myös suoraa palautetta, jonka kuuleminen ja hyväksyminen ei aina ole miellyttävää. Ensimmäinen reaktio on usein se, että kiellän asian ja suutun. Pureskelen hetken asiaa mielessäni ja ymmärrän, että äidin pohjimmainen tarkoitus on ollut kuitenkin hyvä.  Asia minkä olen tehnyt selväksi on se, että meidän täytyy lapsina rakentaa oma elämämme, tehdä omat virheemme ja oppia. Vaikka kuinka äiti haluaisi meille parasta ja huolehtia, viime kädessä, me kuitenkin itse rakennamme oman elämämme. Erillisyyden ja rajojen ymmärtäminen on tärkeää. Uskonkin, että tämän asian hyväksyminen ja ymmärtäminen on myös helpottanut äitiäni. Ei heidän tarvitse aina auttaa ja huolehtia meidän asioista. Meidän lapsina pitää myös pärjätä omillamme. Elämä menee eteenpäin ja roolit vaihtuvat. Tulee sekin aika, kun me lapsina huolehdimme vanhemmistamme.

Paljon on puhuttu mediassa siitä, millainen äiti on hyvä äiti. Mielestäni ei ole hyvän äidin kriteereitä. Jokainen on äiti omista lähtökohdistaan ja toimii niin kuin siinä hetkessä tuntuu hyvältä ja parhaalta. Kukaan ei ole täydellinen ja olenkin miettinyt niitä hetkiä, kun oma äitini oli kahden pienen tytön kanssa kotona ja kuinka haastavaa se mahtoi ajoittain olla. Kaikkein tärkeintä on ymmärrys ja armollisuus tässäkin asiassa. Jokainen on hyvä äiti.

Hyvää Äitienpäivää!

 

Translation:

MOM

In my childhood home a long hallway lead to my parents bedroom. Almost every night I was standing in the hallway and shouted to my mom: ” come an pick me!”, because I wasn’t brave enough to walk the hallway alone. This just shows my relationship to my mom and how it has been through my whole life. Mom has been the most important person in my life. She has been there for me every time I needed help or support.

I have also had tough times with my mom. I didn’t have a clear puberty when I was young. I was always the nice girl. Now later I’ve thought that it might have been better to experience the puberty, cause I’ve had the conflicts with my mom later. Because of a close relationship with my mom, often our disagreements leads to conflicts and arguments. Mom is the person to whom I can be the cranking child. My mom gives me often feedback which isn’t always nice to hear. The first reaction is denial and then I get mad, but after a while I understand that her objective was good and she tried to just help me. I’ve said many times to her that as children we have to build our own lives and make mistakes. That’s the only way to learn. We have to build the boundaries and understand our separateness. To understand this has helped my parents to realize that they don’t have to be always there and support us. We have to deal with our own problems. The roles will change and there comes the time when our parents need our help and support.

There’s a lot of discussion in media that what makes a good mom. In my opinion, there isn’t a perfect motherhood. Everyone tries to be their best from their own basis. It’s not always beautiful with flowers and rainbows. No one’s perfect and I always think about my own mom trying to get along with two daughters and how challenging it must have been. To be compassionate and understanding is important. You are all good mothers.

Happy Mother’s Day!

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *