Värikkäät smoothiet – Colourful smoothies

Värikkäät smoothiet – Colourful smoothies

Scroll down for the english translation

Hedelmäsmoothiet ovat aivan ihanan makuisia, mutta niiden kanssa kannattaa olla kuitenkin tarkkana. Niistä voi saada huomattavan määrän sokeria tai vatsa voi joutua koville. Hedelmiä kannattaa syödä ihan sellaisenaan, sillä niiden kunnollinen pureskelu tekee hyvää ruoansulatukselle. Ruoansulatusentsyymien erittyminen alkaa jo syljen mukana suussa. Marjapohjaiset smoothiet ovat parempi vaihtoehto, etenkin jos nautit niitä usein.  Smoothie sopii harjoituksen jälkeen, aamiaiseksi, välipalaksi tai iltapalaksi. Lisää niihin marjojen tai hedelmien lisäksi jotain proteiinin lähdettä, kuten kasviproteiinia, heraa, rahkaa tai jogurttia. Pakasta banaanit tai mansikat hyvissä ajoin ennen, jolloin saat smoothiesta jäisen.

 

 

Marja aika on nurkan takana ja ostin suuren määrän erilaisia marjoja, hedelmiä ja yrttejä, sillä ajattelin tehdä erilaisia smoothie kombinaatioita värien mukaan. Tässä lopputulos: sininen mustikka- inkiväärismoothie, keltainen mango-ananas smoothie ja vihreä pinaatti-kiwi- mansikka smoothie.

 

MUSTIKKA-INKIVÄÄRI SMOOTHIE

0,5 dl mustikoita

pieni pala inkivääriä

2 rkl kevyt kookosmaitoa

1 banaani

pieni nippu minttua

0,5 dl vanilja heraproteiinia

1 dl vettä

 

PINAATTI- MANSIKKA- KIWI SMOOTHIE

nippu pinaattia (itse käytin luomu pakastepinaattia, jolloin smoothieen ei tarvitse lisätä jäitä)

1 kiwi

1 banaani

1 dl mansikoita

1 dl mantelimaitoa

1 limen mehu

0,5 dl vanilja heraproteiinia

0,5 dl-1dl vettä

 

ANANAS- MANGO- KOOKOS SMOOTHIE

100g ananasta

100g mangoa

1 banaani (jäinen)

2 rkl kevyt kookosmaitoa

2 rkl sitruunan mehua

0,5 dl vanilja heraproteiinia

0,5 dl-1 dl vettä

 

 

Translation:

Fruit smoothies are delicious but keep in mind that they contain a lot of sugar. I recommend you to use berries instead of fruits, if you consume smoothies daily. I suggest you to eat the fruits, cause the digestion initiates in the mouth. Saliva contains important enzymes. Smoothies are perfect in the morning, as a snack, after workout or in the evening.

Summer is the time of berries. I bought a load of fruits, herbs and berries and decided to do 3 different smoothies. The blue one is bluberry- ginger, green one is spinach- kiwi-strawberry and the yellow one is pineapple, mango, coconut smoohtie.

 

BLUEBERRY- GINGER SMOOTHIE

1/4 cup blueberries

a small bite of ginger

2 tbs of light coconut milk

1 banana

a small bunch of mint

1/4 cup vanilla whey protein

0,5 cup water

 

SPINACH- KIWI-STRAWBERRY SMOOTHIE

a bunch of spinach (I used organic freezed spinach 100g)

1 kiwi

1 banana

0,5 cup strawberries

0,5 cup almond milk

1 lime juice

1/4 cup vanilla whey

1/4 cup water

 

PINEAPPLE- MANGO- COCONUT SMOOTHIE

1 slice of pineapple (100g)

1 slice of mango (100g)

1 banana (iced)

2 tbs coconut milk

2 tbs lemon juice

1/4 cup vanilla whey

1/4 cup water

 

 

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *