Jätski- granola patukat – Ice cream granola bars

Jätski- granola patukat – Ice cream granola bars

scroll down for english translation

 

Saamme nauttia mahtavista kesäpäivistä ja siksi päätinkin jakaa teille viileän jätski-granola patukka reseptin. Sitä voit tuunailla oman mielen mukaan. Resepti on maidoton ja gluteeniton (jos käytät gluteenittomia kaurahiutaleita). Patukat kannattaa tehdä jo edellisenä päivänä, jotta jäätelömassa saa rauhassa kovettua pakkasessa. Voit käyttää joko valmista granolaa tai paahtaa haluamasi raaka-aineita 175 asteisessa uunissa 25-30 minuuttia.

 

 

JÄTSKI-GRANOLA PATUKAT

(Granola)

2 dl kaurahiutale, pähkinä, rusina, kookoslastu, mango sekoitusta

1-2 rkl hunajaa (oman maun mukaan)

1 tl suolaa

Sekoita ainekset keskenään ja laita vuoan pohjalle. Laita vuoka pakkaseen 10 minuutiksi

(Jäätelö)

0,5 litraa kaura-vanilja jogurttia (käy myös tavallinen jogurtti)

1-2 rkl hunajaa (voit käyttää myös muita makeutusaineita)

Sekoita ainekset keskenään lujasti vatkaten. Laita massa kulhossa pakkaseen ja sekoittele ajoittain lujasti. Pidä pakkasessa noin 30 minuuttia. Lopuksi yhdistä massa ja pohja vuokaan ja anna olla pakkasessa yön yli. Ota aamulla jäätelövuoka pois pakkasesta ja anna sulaa hetki, kunnes leikkaat jäätelön patukoiksi.

 

 

 

translation:

ICE-CREAM GRANOLA BARS

 

Hot summer days are here, so this is a perfect time to share a delicious ice-cream granola bar recipe. The bars are dairy and gluten free (if you use gluten free oats). I recommend you to prepare these bars the day before cause then the ice-cream layer will freeze enough. If you want to prepre the granola yourself, choose the ingredients and bake them in 347 F for 25-30 minutes.

(granola)

2dl oats, nuts, pumpkin seeds, raisins, coconut flakes, dried mangos

1-2 tbs honey

0,5 tsp salt

Mix all the ingredients and spread the crust in a square baking pan. Set to freezer for 10 minutes. Prepare the ice-cream layer.

(ice-cream layer)

2 cups oat vanilla yoghurt (you can use normal vanilla yoghurt too)

1-2 tbs honey

Mix all the ingredients and whisk well. Set the ice-cream layer to the freezer for 30 minutes and whisk every 10 minutes. Combine the crust and ice-cream layer and put the mixture it into the freezer for overnight. In the morning take the pan out of the freezer an let melt for couple of minutes before cutting and serving.

 

 

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *