Hasselbackan punajuuret – Hasselbacka beets

Hasselbackan punajuuret – Hasselbacka beets

Punajuuret ovat herkullinen vaihtoehto syksyn ruokapöytään. Punajuuri sisältää kivennäisaineita ja on oikein maukas lisuke. 100g punajuurta sisältää mm. magnesiumia, kalsiumia ja kaliumia

Löysin helpon ohjeen, koska en jaksa tehdä mitään kovin monimutkaista. Tein isomman satsin, joten viikolla ei tarvitse niin kovasti pähkäillä syömisten kanssa. Jätin ohjeesta pois tuoreen tillin, koska en itse välitä sen mausta. Voit kuitenkin lisätä mieluista yrttiä punajuurten pinnalle. 

1 kg punajuuria

1-2 rkl avocadoöljyä

1 rkl omenaviinietikkaa

1 valkosipulin kynsi

2 tl merisuolaa

nippu yrttejä (voit valita itsellesi mieluisia yrttejä

Pese ja kuori punajuuret. Tee viillot pintaan, mutta älä leikkaa pohjaan asti. Voitele punajuuret avocadoöljyllä ja laita uuniin 200 asteeseen 40 minuutiksi. Voit kokeilla, ovatko ne kypsiä. Tee sillä aikaa valkosipuliöljy. Pilko valkosipuli pieneksi ja sekoita loppu avocadoöljystä, omenaviinietikka sekä valkosipuli keskenään. Voitele punajuuret uudestaan öljyllä ja paista vielä 20 minuuttia. Lopuksi lisää pinnalle suola ja yrtit. 

Translation in english:

HASSELBACKA BEETS

Now it’s the time to eat beetroots. They contain a lot of minerals and are delicious. I found a recipe which is very easy because I don’t want to spend too much in the kitchen. You can use your favourite herbs or just sea salt. 

1 kg beetroots

1 tbs avocado oil

1 tbs apple cider vinegar

1 garlic clove

2 tsp sea salt

a small bunch your favourite herbs

Wash and peel the beetroots. Slice the beets without cutting through. Brush the beets with avocado oil and roast in 400F for 40 min. Prepare the garlic oil. Chop the garlic and mix the rest of the avocado oil, apple cider vinegar and garlic together. Brush the beets with the oil and roast 20 more minutes. Finally add the sea salt and herbs.

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *