Kehonpainoharjoittelun vuosi 2015!

Kehonpainoharjoittelun vuosi 2015!

Nyt ollaan taas h-hetkessä, kun loppiaisen jälkeen alkaa normaali elämä. Juhlapyhät ovat ohi ja tekosyyt aktiivisen elämäntavan aloittamiseksi vähenevät. Vuosi 2015 on toiminnallisen ja kehonpainoharjoittelun vuosi, ainakin ACSM:n laatiman (American college of sports medicine) tutkimuksen mukaan:

http://journals.lww.com/acsm-healthfitness/Fulltext/2014/11000/WORLDWIDE_SURVEY_OF_FITNESS_TRENDS_FOR_2015_.5.aspx

Ihmiset ovat tietoisia, miten liikuttaa kehoa mahdollisimman tehokkaasti ja haluavat haastaa itseään yhä enemmän. Tavoitteena ei ole vain se miltä keho näyttää vaan se, miten kehosta tulisi mahdollisimman toimintakykyinen. Kuntosalilla laitteissa istuminen ei motivoi enää samalla tavoin kuin ennen, vaan halutaan oppia taitoja. Miksi sitten kehopainoharjoittelu on niin suosittua?

Monet ihailevat telinevoimistelijan tai sirkustaiteilijan kehonhallintaa ja voimaa. Se edustaa meille sitä hienointa liikunnallista suoritusta, jossa voima, tekniikka, kehonhallinta, tasapaino ja liikkuvuus ovat hallinnassa. Jokainen haluaa edes pienen palasen näistä taidoista ja oppia hallitsemaan kehoa edes murusen verran samalla tavoin. Kun mietimme mitä harjoitteita nämä urheilijat tekevät tullakseen noin taitaviksi, on vastaus yksinkertainen: lähes kaikki liikkeet tehdään oman kehon painolla. Kehonpainoharjoittelussa on paljon elementtejä telinevoimistelijoiden , sirkustaiteilijoiden sekä tanssijoiden harjoittelusta tietysti helpotettuina versioina ja erilaisina muunneltuina harjoitteina, jolloin jokainen saa mahdollisuuden kokeilla kuinka haastavasta puuhasta on kyse.

Kehonpainoharjoittelu kuvastaa myös hyvin tämän ajan henkeä. Halutaan suoriutua treeneistä nopeammin arkikiireiden keskellä. Aktivoimalla koko keho yhden liikkeen aikana, saat suuremman hyödyn irti. Myös se, että harjoitteen voi tehdä esimerkiksi lenkin jälkeen kotona, helpottaa ajankäyttöä huomattavasti. Omalla kehonpainolla tehtävät liikkeet eivät sido sinua harjoittelemaan yhdessä paikkassa. Sitä voi harrastaa melkein missä vaan.

Compactfit kehopaino

Meillä alkaa olemaan yhä enemmän erilaisia tuki- ja liikuntaelinvaivoja. Usein oikeanlainen liike on mainio tapa helpottaa kiputiloja ja parantaa lihasepätasapainoja. Kehonpainoharjoittelua voidaan nimittää myös kuntouttavaksi liikunnaksi. Se sopii kaikenikäisille ja –kuntoisille. Kaikkein parasta on se, että kehonkoostumus paranee ja voima lisääntyvät, ne tulevat ikään kuin kaupan päälle.

Osallistu toiminnallisen- sekä kehonpainoharjoittelun salille CompactFit movement centerin starttikurssille ja tule oppimaan kehonpainon- sekä toiminnallisen harjoittelun perusteet:

http://www.compactfit.fi/movement-center/

http://www.compactfit.com/cgi-bin/webio2kauppa?koulutukset/Movement_Starttikurssi_+_1_kk&naytasivu=797&id=436&saitti=compactfit

 

 

 

 

 

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *