Rengasvoimaharjoittelu

Salillani kävi maanantaina 5.1 testaamassa Tuija Pehkonen ja Laura Haimila radio NRJ:n aamusta. Systeemi oli Tuija testaa niminen haaste, jossa molemmat ottivat mittaa toisistaan. Tässä klippi:

http://nrj.fi/podcast/tuskaisat-tuija-ja-laura-raakkaavat-itseaan-roikkumalla-renkaissa/

Yleensä rengasvoimaharjoittelu aiheuttaa erilaisia mielikuvia, mitä se voisi pitää sisällään. Laura ja Tuija kertoivat mielikuvien rengasharjoittelusta olevan niitä olympiavoimistelijoiden taiturointeja lihakset pullistuen ristiriipunnassa. Rengasvoimaharjoittelu onkin yksi vaikeimmista telinevoimistelun olympialajeista. Haastavinta lajissa on nauhojen päässä heiluvat renkaat, joiden kanssa asennon hallinta on vaikeaa. Niiden stabiloiminen vaatii hyvää kehonhallintaa. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö renkailla voisi harjoittella myös kuntoilijat. Hyvin opastettuna renkaat ovat erinomainen tapa vahvistaa keskivartalon, käsien, sekä selän lihaksistoa. Laji voidaan jakaa suoran- sekä koukkukäden voimaan. Suoran käden voimaliikkeitä ovat erilaiset pidot ja roikunnat ja koukkukäden voimaa ovat esimerkiksi soudut, punnerrukset ja dipit. Helpotettujen progressioiden avulla jokainen pystyy säännöllisellä harjoittelulla kehittymään rengasvoimaharjoittelussa.

Tule mukaan kokeilemaan rengasharjoittelua Compactfit Movement Centerissä www.compactfit.fi/movement-center/ omille rengastunneille maanantaisin klo 18.30 ja torstaisin klo 18.30.

 

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *