Saliyrittäminen – Movement Factory

Saliyrittäminen – Movement Factory

Vihdoin ja viimein se on valmista. Movement Factory, täysin oma brändi ja oma sali. Vajaa kaksi vuotta taaksepäin, kun minusta tuli salin omistaja, en osannut ajatella, minkälaiseen pyöritykseen tai minkälaisen työmäärän joutuisin tekemään oman salin eteen. Koko kaksi vuotta on ollut valtavan opettavainen matka. Olen kasvanut ihmisenä hurjasti, enkä ajattelisi monesta asiasta näin, jos en olisi käynyt läpi tätä ehkä aika tiukkaakin kokemusta. Varmasti tekisin monia asioita eri tavoin tänä päivänä, ja valitsisin yhteistyökumppanit huolellisemmin. Oppia ikä kaikki ja tässä ollaan virtaa täynnä. Olen matkan varrella myös huomannut sen, että yrittäjäluonne on ihan omanlainen luonne. Saliyrittäminen näyttää ulospäin kovin seksikkäältä ja mukavalta liikunnalliselta ammatilta. Todellisuudessa se on 24/7 mukana olemista päivittäisessä toiminnassa. Vaikka et olisi fyysisesti salilla, ajatukset pyörivät sen kehittämisessä, asiakkaiden asioissa, tulevissa salin tapahtumissa ja lukujärjestyksen organisoinnissa ja siltikin jokin asia aina ajoittain unohtuu. Moni suuren rahan saliyrittäjä on siitä onnellisessa asemassa, että he pystyvät ulkoistamaan pyörittämiseen liittyviä asioita muille toimijoille, jolloin saa itse paljon enemmän vapauksia. Toisaalta toimiessa yksin, oppii tuntemaan jokaisen asiakkaan henkilökohtaisesti ja side asiakkaisiin on erilainen. Saliyrittäminen vaatii myös empaattisen ja erittäin ihmisläheisen luonteen. Sinun pitää olla kiinnostunut ihmisistä, olla heidän lähellään, ymmärtää heitä ja tulla heidän tasolleen. Jos ajatuksena on olla johtaja ja guru ilman aitoa kiinnostusta asiakkaita kohtaan, herää kysymys, kenelle tätä teet ja mikä toimii motiivina. Olen elämäni aikana nähnyt paljon ihmisiä, joille saliyrittäminen on rahan kiilto silmissä kulkemista ja jatkuvaa muutosta. Puuttuu kärsivällisyys keskittyä yhteen ydinasiaan ja tehdä se kunnolla. Tällöin mistään ei tule valmista ja kaikki lopulta kärsii.

Asiakkaani teki ammattikorkeakoulun lopputyönään salini asiakastyytyväisyystutkimuksen. Pelkäsin tuloksia, koska matkan varrella oli ollut kaikenlaisia mutkia ja hankaluuksia. Tiedän, että esimerkiksi tilani on keskinkertainen, ja paljon olisi asioita, joita voisin tehdä vieläkin paremmin. Osaltaan budjetti asettaa määrätyille asioille omat rajoitteensa, vaikka haluaisin tehdä asiat paremmin. No kaikki aikanaan ja hiljaa hyvä tulee. Olin aivan häkeltynyt, sillä tutkimuksen tulokset olivat erinomaisia.

Movement Factory on minun näköinen sali kaikin puolin. Se on sali, jossa on tilaa kaikenlaisille treenaajille. Jokaisella on oma henkilökohtainen tavoite oli sitten kyseessä aloittelija tai kokenut treenaaja. Olen siitä onnellisessa asemassa, että minulla on huippuammattitaitoiset valmentajat. Voin käsi sydämellä sanoa, tuntien koko Suomen liikunta-alaa, että minulla on ammattitaitoisimpien valmentajien joukko ohjaamassa salillani.

Ilari Lehtonen, Soile Ojala, Jyrki Laakso, Ilpo Pesonen, Iiro Keso, Nora yrjölä, Eemeli Kokkonen

Movement Factoryn ohjaajat: Ilari Lehtonen, Soile Ojala, Jyrki Laakso, Ilpo Pesonen, Iiro Keso, Nora Yrjölä ja Sami Obele (kuvasta puuttuu Eemeli kokkonen)

Pitää muistaa, että ammattitaito ei ole vain guruilua omilla taidoilla tai auktoriteetilla meuhkaamista vaan se on pitkälti myös asiakkaan oikeanlaista kohtaamista. Varmasti Suomi on pullollaan ammattitaitoa ja osaamista, jos katsotaan eri ohjaajien tietotaitoa, mutta ammattitaitoinen ohjaaminen on paljon muutakin. Se on empatiaa ja jälleen kerran sitä, että uskaltaa kohdata asiakkaan ja tulla heidän lähelleen. Se on iloa ja naurua sekä auttamista asiakasta pääsemään omaan tavoitteeseen ja kaikkein eniten positiivista kannustamista. Salini ohjaajat ovat erityisen taitavia tässä, ja se tekee Movement Factorysta ainutlaatuisen ja kotoisan paikan tulla treenaamaan.

Movement Factoryn ulkoinen look valmistuu pikkuhiljaa ja olen halunnut tehdä siitä sellaisen, mistä olen aina haaveillut. Vallilan design district sopii aiheeseen ja sali on sisältä Brooklynin tyylinen warehouse. Suurena apuna ja ideoijana ja oikeastaan koko sisustuksen pääsuunnittelijana on Idecor8 Heidi Jaari, jolla on käsittämättömän taidokas kyky nähdä asiakkaan toiveet ja ymmärtää samalla budjetin asettamat vaatimukset. Heidi Jaarin ammattitaitoon uskallan luottaa isoissakin projekteissa. Pian siis nähdään hyvin poikkeava ja uudenlainen industrial tyyppinen sali.

Movement Factoryn uden ilmeen remonttiporukka

Movement Factoryn uuden ilmeen remonttiporukka

 

Salin toiminnassa luotamme lukujärjestykseen, ja siihen, että jokainen tunti on omanlainen kokonaisuus. Tällöin asiakas voi koota oman harjoitusohjelman ja kehittyä niissä taidoissa, missä itse haluaa. Salilla on crosstraining tunteja laidasta laitaan. On crossfit-tyyppisiä hapenottokykyä parantavia tunteja, voimatunteja sekä olympianostoja, mutta myös kehonpainotunteja tanssimovementista, streetworkoutiin, akrobatiaan ja rengastunteihin. Liikkuvuutta voi ylläpitää ja kehittää Yinjooga- sekä mobility- tunneilla.

 

Käsilläseisonnan suosio on jatkuvasti kasvussa sekä lisäämme erilaisten workshoppien määrää kevään ja syksyn mittaan. Kokonaisvaltaisia hyvinvoinnin paketteja tulemme tarjoamaan myös lisämaksusta asiakkaillemme.

Rengastunnin vauhtia

Rengastunnilla opitaan oikeanlaiset suoritustekniikat.

Aloittaminen on helppoa parin viikon starttikurssien avulla, jossa opitaan perustaidot 6 tunnin aikana. Sen jälkeen voi käyttää korttia kuukauden ajan ja tutustua tuntivalikoimaan. Jos omaat liikunnallista taustaa, voit hypätä suoraan mukaan harjoittelemaan.

Tervetuloa treenaamaan!

Movement Factory

Hnadbalancing tunti vauhdissa.

Handbalancing tunti vauhdissa.

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *