Oikotie onneen – Easy come easy go

Oikotie onneen – Easy come easy go

Olen useasti miettinyt ketkä ostavat painonpudotukseen tai kiinteämpiin pakaroihin tähtääviä nettivalmennuksia. Jokainen kuitenkin on tietää sen totuuden, että nämä lupaukset hyvin harvoin tuovat sen, mitä me odotamme, korkeintaan hyvän omantunnon.

Aloitamme uusia harrastuksia ja dieettejä impulsiivisesti, mutta usein yritykset epäonnistuvat ja into loppuu. Nykymaailman meno on hektistä. Kaikilla on kiire. Haluamme miljoonaa asiaa kerrallaan ja tärkeintä on olla mahdollisimman tehokas. Haluamme upean ulkonäön, teemme pitkää päivää töissä, ja perheenkin kanssa pitäisi viettää aikaa. Kaikki pitäisi saada mielellään heti, mahdollisimman nopeasti ja vaivatta. Ihmiset etsivät hätääntyneesti helpotusta ahdistukseen tarttumalla johonkin yhteen oljenkorteen, joka usein on online dieetti- tai treenivalmennus, mielellään sellainen joka lupaa mahdollisimman paljon ja nopeasti. Kontrolli helpottaa ja lisää hyvän olon tunnetta, kun elämä on muuten kaoottista. Kun ratkaisua haetaan pinnallisista asioista, olemme ihmeissämme, kun emme pääse tavoitteisiin. Lopputuloksena on pettymys, kun tajuamme, ettei tästä taaskaan tullut mitään.  Haahuilulla nopeiden vaihtoehtojen perässä sekä olemalla impulsiivinen, pakoilemme todellista ongelmaa. Olisihan se liian kivuliasta katsoa omaa toimintaa kriittisesti ja pysähtyä tekemään inventaariota omasta elämästä. Pysähtyä ja kysyä itseltään, mitä oikeasti haluan? Miksi haluan nopeasti kiinteämmät pakarat tai olla triathlonisti viidessä viikossa?

Vuoden vaihtuminen on palveluntarjoajille kulta-aikaa, kun ihmiset tekevät lupauksia. Markkinat ovat valtavat. Erilaisten ohjelmien kirjo on valtava. Peräänkuuluttaisin yksilön vastuuta. Olemmeko niin kiireisiä, ettemme kykene arvioimaan palveluntarjoajien ammattitaitoa, taustaa tai edes miettimään kriittisesti, mitä olemme ostamassa, ja onko tässä ylipäänsä järkeä?  Ostamme palasen illuusiota ja unelmaa, jotta saisimme hetkeksi hyvän mielen.  Taustalla on usein olettamus, että kun ostan tämän onlinevalmennuksen, tulen samanlaiseksi kuin valmennuksen tarjoaja. Tähän illuusioon tartutaan ja sitä myydään aika häikäilemättömästi.

Markkinoilla on tarjolla hyviäkin palveluita, mutta kuluttajalle se on viidakko, jossa usein ulkoiset asiat saavat liikaa painoarvoa.  Kun seuraavaksi tulee tunne, että ostan tuon ’’oikotie onneen- paketin”, suosittelisin istumaan alas ja miettimään, mikä nyt ahdistaa, ja miksi haluan muutosta elämääni. Palveluntarjoajan ammattitaito ja osaaminen kannattaa tarkistaa huolellisesti. Hyvällä valmentajalla pitää mielestäni olla liikunta-alan tai esimerkiksi fysioterapeutin pohjakoulutus, valmennus- ja elämänkokemusta, sekä valmennuskursseja takanaan. Oma kiinnostus ja intohimo liikuntaan ei valitettavasti riitä.

Toivoisin ihmisiltä vähemmän impulsiivisuutta päätöksentekoon. Jos olet tyytymätön tilanteeseesi ja kaipaat muutosta elämäntapoihin, mieti rauhassa miten voisit saavuttaa pysyviä elämäntapamuutoksia. Pidä mielessä fakta, että painon pitäisi pysyä alhaalla kaksi vuotta, jotta muutos olisi pysyvää.

Vinkit laadukkaan nettivalmennuksen valintaan:

  1. Mieti lupauksia, ovatko ne realistisia
  2. Tarkasta palveluntarjoajan ammattitaito, kokemus ja koulutus
  3. Kysy liikunta-alan ihmisiltä mielipidettä
  4. Pikadieettiohjelmat voit unohtaa
  5. Lue käyttäjäkokemuksia muualta, kuin palveluntarjoajan nettisivuilta

 

Translation:

EASY COME EASY GO

I have though about it a lot, who are the one’s who buys those perfect butt bootcamps and lean in five weeks challenges, because almost everybody are aware that they won’t bring the things they promise.

People are starting new hobbies impulsively, but the problem is that it is very shortsighted. It has a lot to do with the mentality today. People are busy and we want to achieve a million things at once. We have to look great, be efficient at work but at the same time be good parents. We should preferably get everything now, as quickly as possible. People don’t realize that they try to find the easy way out to their anxiety by bying a diet program or lean in 5 weeks challenge. It will give us a feeling of control when our entire life is chaotic. We are trying to find answers from the superficial things and are disappointed when we don’t get the results. By being impulsive, we are running away from the real problem. It is difficult to face the fact that the tighter butt won’t solve the problem you are dealing with. You need  to ask yourself, why am I doing all this and why do I wanna have a tight butt in five weeks. Find the deeper motive in your actions.

The online coaching markets are exploding. There is so much different kind of options available that it is almost impossible for the user to know which one to choose. I call for the user’s responsibility. Are we so busy that we cannot evaluate the service provider’s knowledge and education or at least think critically our own decisions, why am I doing all this? We are actually buying a piece of an illusion. A good coach has to have basic studies from sport or exercise science or physiotherapy, coaching and life experience and different coaching courses. In my opinion own interest and passion for sport and exercising isn’t enough.

I want to emphasize, when you got a feeling that I want to buy a quick diet program, just sit down and give yourself a thought. Try to understand what is wrong in your life and is there more long-term solutions available to treat the anxiety than a diet. I would like to see that people would do less impulsive decisions and think about how they would reach more long-term results in their lives, keeping in mind the fact that it takes two years to keep the weight loss result until it is permanent.

  1. Try to analyze if the promises are realistic
  2. Check the skills, experience and education of the service provider
  3. Ask for advice from coaches or trainers you know
  4. Forget diet programs
  5. Read the references, but not from the service provider’s web page

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *