21 päivän meditaatiohaaste

21 päivän meditaatiohaaste

Päätin osallistua Deepak Chopran ja Oprahin ilmaiseen 21 päivän ohjattuun meditaatioharjoitukseen. Olen pitkään kuunnellut Oprahin podcasteja, joissa käsitellään tärkeitä asioita elämästä, ajatuksista, tunteista ja ihmissuhteista. Hänellä on vieraina maailman johtavia asiantuntijoita ja ajattelijoita. Mukana mm. Deepak Chopra, Brené Brown, Don Miguel Ruiz (Four agreements). Oprah on itse elänyt kovan elämän, joten kosketuspintaa ja ajatuksia hänellä on valtavasti. Deepak Chopra on Amerikkalainen vaihtoehtoisen lääketieteen suuri tekijä. Hänellä on syviä ja holistisia ajatuksia terveydestä, tietoisuudesta ja ihmisyydestä. Kuuluisimpia teoksia on mm.  Seven Spiritual laws of success sekä You are the universe.

Meditaatiosta puhutaa yhä enemmän, sillä yhteiskunnan vauhti kiihtyy ja ihmiset ovat yhä stressaantuneempia. Ihmiset eivät ole läsnä hetkessä, eivätkä erilaisissa vuorovaikutussuhteissa. Meditaatio kuitenkin helposti mielletään huuhaaksi, ja siitä on kaikenlaisia hassuja mielikuvia. Uskon kuitenkin, että läsnäolon merkitys korostuu, kun ihmisten kiireisyys kasvaa. Meditaatio on vaikea laji, juuri siksi, ettemme enää osaa rauhoittua ja laskea kierroksia. Se vaatii syvää keskittymistä ja ulkopuolisten häiriötekijöiden sulkemista hetkeksi pois. Keskittyminen jo pelkästään syvempään hengitykseen, vaikuttaa suoraan terveyteen ja suorituskykyyn. Meditaatio on tehokas keino unen sekä vireystason parantamiseen, korkeaan verenpaineeseen, stressiin sekä erilaisiin keskittymishäiriöihin.

Meditaatioita on erilaisia ja aluksi riittää vaikka pieni 5 minuutin hetki, jossa keskittyy vain omaan hengitykseen. Esimerkiksi stressaavan työpäivän aikana, voi laittaa hetkeksi luurit korville ja osallistua ohjattuun meditaatioharjoitukseen tai vain hengitellä omassa rauhassa ja keskittyä hetkeen. Kun pääsee syvemmälle meditaation maailmaan, löytyy netistä uskomattoman paljon ohjattuja harjoituksia. Jos aihe kiinnostaa enemmän, John Kabat-Zinnillä on hyviä meditaatioharjoituksia, joihin kannattaa perehtyä. Hänen kirjoittama kirja, wherever you go there you are, on todella syvää tekstiä. Myös Headspace applikaatiolla on 10-päivän ilmainen sekä helppo mediaatioharjoitus.

Ajattelin itse laittaa korteni kekoon ja panostaa 21-päivää pieneen päivittäiseen omaan hetkeen, jossa käännän kaiken keskittymisen itseeni ja yritän laskea kierroksia. Chopran ja Oprahin harjoitus on mielenkiintoinen. Voit ladata applikaation ja aloittaa vaikka tänään. Sillä on todella paljon hyviä vaikutuksia, joten suosittelen kokeilemaan. Ole itsellesi armollinen, sillä meditaatio on vaikea laji. Ajatukset saattavat harhailla, ja aina harjoitus ei mene omien suunnitelmien mukaan. Ota erilaiset tunteet ja ajatukset vastaan sellaisena, kun ne ovat, ja älä yritä pakottaa itseäsi suorittamaan meditaatiota. Suorituskeskeisyys pitää nyt unohtaa tässä lajissa.

Kirjoitan teille tunteistani, 21-päivän meditaation jälkeen, millaisia vaikutuksia sillä oli minun hyvinvointiin ja mieleen. Jaan pienen meditaatioharjoituksen, jos 21-päivän haaste tuntuu vaikealta:

 • Ota mukava asento rauhallisessa paikassa ja tunnustele omaa kehoasi ja hengitystäsi
 • Rentouta kehon jännitystilat
 • Keskity hengitykseen
 • Jos ajatukset lähtevät vaeltelemaan, ole armollinen itsellesi, ja yritä vain keskittää ajatukset hengitykseen
 • Ole tässä tilassa n. 5 minuuttia
 • Lopussa tule taas tietoiseksi kehostasi ja kiitä itseäsi hetkestä, jonka pyhitit itsellesi

NAMASTE

IMG_0279

Translation:

21 – DAY MEDITATION CHALLENGE

I decided to join the free 21-day meditation challenge by Oprah and Deepak Chopra. I’ve been following Oprah for a long time and listened to her brilliant podcasts. She has the most influential people as her guest: Deepak Chopra, Brené Brown, Don Miguel Ruiz (Four agreements). Oprah is a deep thinker and she has a lot to say about life, love and relationships. Deepak Chopra is a world famous functional medicine advocate, author and public speaker. He has written the books: ”Seven Spiritual laws of success” sekä ”You are the universe. ”

Meditation has become popular and an interesting topic, because people are more and more stressed and they need to find ways to recharge. We are struggling to find the connection to our inner self and we have problems to be present in the moment but also in different relationships. Meditation requires concentration, stillness and you have to be able to shut down your wandering mind and thoughts. It sounds very easy, but actually is very hard for many. Just concentrating to your breathing will bring you to the mindful state. Meditation has many health benefits. It reduces stress and anxiety, better your sleep and concentration. You will be more present and conscious what happens in your life.

Meditation can be a five minutes moment just to relax and concentrate to your breathing. If your more interested of the topic and you want to dig in deeper, you can follow for example John Kabat-Zinn meditation drills. He has written a brilliant book: Wherever you go, there you are. He is worth to follow. The internet is full of different meditation exercises and one easy 10-days exercise is Headspace app.

As I mentioned, I’m going to participate to the 21- days meditation challenge at see how it goes. I will keep you updated and tell you how was my experience. If you’ll try it yourself, don’t try to force you to concentrate or to succeed when your practising meditation. Just try to be present and concentrate to your breathing. Meditation is not a competitive sport so leave your ego away when you are practising.

I’m going to share a short 5 minutes self meditation practice if the 21-days challenge is too much:

 • Find a comfortable position
 • Relax and notice your body
 • Concentrate only to your breathing
 • If your mind starts to wander, bring your thoughts back to the breathing
 • Stay here for 5 minutes
 • Notice again your body and give yourself a big thank you for investing and giving yourself ”me” time

NAMASTE

 

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *