Intohimoisen liikkujan New York – New York for fitness enthusiasts

Intohimoisen liikkujan New York – New York for fitness enthusiasts

En olekaan vielä ehtinyt kirjoittaa teille lempikaupungistani. Seuraavaksi on tulossa kaksiosainen sarja New Yorkista, mutta hieman erilaisestä näkökulmasta katsottuna. En aio kertoa teille turistinähtävyyksistä vaan, ensimmäisessä osiossa kerron teille New Yorkin mahtavista liikuntamahdollisuuksista ja erilaisista saleista. Toisessa osiossa käydään läpi New Yorkin ruokakulttuuria terveellisestä näkökulmasta katsottuna. Jos siis olet suuntamaassa New Yorkiin, kannattaa ottaa vinkit treenaamiseen ja terveelliseen syömiseen blogistani.

New Yorkissa on valtava määrä treenimahdollisuuksia laidasta laitaan. Ihmiset valitsevat salin läheltään, sillä harjoitteluun ja matkoihin ei saa tuhraantua liikaa aikaa. Pitää muistaa, että New York ei ole vain Manhattan. Brooklynissä on valtavasti liikuntamahdollisuuksia puhumattakaan Harlemista, Bronxista ja Queensistä. Myös Jersey Cityssä on myös paljon aktiviteetteja. Suosittelen liikkumaan kävellen, julkisilla tai meidän Alepa- pyöriä vastaavilla Citibike– pyörillä. Kun kävelet tai pyöräilet, näet samalla yllättävän paljon kaupunkia. Askelmittarilla menee päivittäin helposti 20 000 askeleen raja rikki.

Ensin sinun pitää hieman tietää, minkälaisesta liikunnasta olet kiinnostunut. Meetup applikaatiosta löydät valtavan määrän erilaisia liikuntatapahtumia ja tunteja ympäri kaupunkia, joihin voit osallistua ilmaiseksi tai sitten pientä maksua vastaan. Sieltä löydät myös erilaisia liikuntayhteisöjä. Olin itse Washington Square parkissa tekemässä aamun ilmaista HIIT- harjoitusta Rise and Grind ryhmän kanssa. Ystäväni Mark Leitz ja Rick Seedman pitävät Tompkins Square Parkissa MR Calisthenicsin nimen alla streetworkout-tyyppistä harjoittelua, johon kuuluu leukoja, dippejä sekä monipuolista kehonpainoharjoittelua. Heidän harjoitukset löytyvät myös meetupista.

Juoksijalle kaupunki on paratiisi. Erilaisia juoksutapahtumia ja yöjuoksuryhmiä löytyy myöskin meetupista. Central Parkin ympäri menee hienoja juoksureittejä, jonne voi juosta kätevästi mistä vaan Manhattanilta. Mahtava reitti menee Lower Manhattanilta, Financial Districtiltä West Side Highwayn laitaa melkein Central Parkiin asti. Rinnalla menee myös hyvä pyörätie. Jersey Cityssä voi juosta rantaa pitkin katsomaan vapaudenpatsasta tai toiseen suuntaan Hobokeniin asti ja katsella Manhattanin upeaa skylinea. Myös Lower Manhattanilta, Battery Parkista voi juosta kohti East River parkia tai poiketa Brooklyn Bridgelle.

Kuntosaleja kaupungissa on valtava määrä. Ihan perus halpasaleja on Blinkfitness, 24 hour fitness, Planet Fitness ja Crunch. Ongelmana on, että kertamaksua ei välttämättä ole tai sitten se on kallis. Yleensä näille saleille tosin saa 1-3 päivän free trial lippuja netistä salin sivuilta. Salien laitevalikoima on runsas ja niissä on kaikki tarvittava. Hienoin ja isoin salisysteemi, missä olen vieraillut, on Chelsean satamassa Manhattanilla oleva Chelsea Piers Sports Center. Se on kompleksi, jossa voit tehdä melkein mitä vaan liikuntaa: telinevoimistella, uida, pelata koripalloa,  ryhmäliikuntaa sekä painonnostoa. Tämä sali on henkilökohtainen suosikkini. Kertamaksu on 50$, joten salille kannattaa ainoastaan ottaa pidempiä jäsenyyksiä, ellei halua investoida yhden kerran elämykseen.

Ryhmäliikuntaa ja pienryhmävalmennusta on tarjolla valtavasti. Amerikassa pitää tottua siihen, että hypetys on paljon suurempaa ja monet tunnit perustuvat ryhmähengen luomiseen ja kannustukseen. New Yorkiin on selkeästi tullut lähivuosina uusi boutique- salien aalto. Pieniä saleja, jotka tarjoavat asiakkaille hieman kalliimpaan hintaan ryhmäliikuntaa. Mielestäni hinta-laatusuhde ei välttämättä kulje käsi kädessä. Olen hyvin tarkka siitä, että opetus on laadukasta. Usein Suomessakin huomaa, että tekniikoiden opetus jää suuren hypetyksen ja kaikenlaisen oheistoiminnan varjoon.  Switchplayground on mielenkiintoinen sali. Salit ovat SOHO:ssa ja 12th streetillä. Siellä tehdään HIIT harjoittelua ja mikään tunneista ei ole samanlainen. Välineitä on autonrenkaista, kahvakuuliin. Erikoista siellä on discovalaistus ja kovaa soiva musiikki. Samantyyppinen sali on Fhitting Room, joista toinen sali on Midtownissa Flatiron alueella ja toinen Upper West Sidella. Salin toiminta perustuu myös pienryhmä HIIT- harjoitteluun. Hiljattain on Queensin Long Island cityyn avattu Cosmicfitclub sali, joka on todella vakuuttava ja laadukas pienryhmäharjoitteluun keskittyvä sali. Tunteja on tanssista, käsilläseisontaan, calisthenicsiin sekä ilma-akrobatiaan.

 

 

 

Fhitting Room

Crossfit-saleja on kaupungissa lukuisia, ja jos olet innostunut kyseisen brändin liikunnasta, kannattaa käydä Crossfitin mekassa Reebok 5th avenuella. Siellä törmäät varmasti lajin huippuihin. Toinen Reebokin sali on Union Squarella. Solace New York crossfit- boksin valmennukseen et varmasti tule pettymään.

Yksi merkittävä boutique- tyyppinen saliketju on Exhale spa. Neljä lokaatiota Manhattanilla. Liikuntapalveluiden lisäksi sieltä saa spa- palveluita. Tunteja salilla on Barre- tunneista, cardioon sekä joogaan. Barre- tunnilla tehdään selkeästi lihaskestävyyttä, joten keskivartalo ja pakarat ovat miltei jatkuvasti tulessa. Kyseessä on balettitanko- tunti, jossa nostellaan balettityyliin jalkoja erilaisissa asennoissa ja tehdään keskivartalolle core- ja pilatesharjoitteita. Barretunteja löydät myös Pure- Barre brändin alta.

 

Cosmicfitclub

New York ei koskaan nuku. Ihmisten täytyy kuitenkin saada rauhoittua, joten yoga studioita on lukuisia ja jokaiselle löytyy oma suosikkinsa: Om factory, New York yoga, Pure Yoga, Sacred Brooklyn.  Mielenkiintoinen joogatunti oli Sound Off Yoga, jossa flowtunnilla joogattiin isot luurit korvissa DJ:n soittaman musiikin tahdissa. Sound off- tunteja menee ympäri kaupunkia. Kävin itse tutustumassa pieneen hot jooga- saliin Sacred Yogaan, Brooklynissä. Sacredissa tunnit olivat heated flow tunteja. Erittäin kotoisa ja rauhallinen ilmapiiri, tekivät kokemuksesta miellyttävän. Toinen studio on Bedford-Stuyvesantissa ja toinen Fort Greenessä. Studiolla tuli yhtä kotoisa tunne, kuin Helsingin Tulijoogassa. Jos haluat erittäin totista ja hardcore Bikramia,  Bikramyoga LES studio Lower East Sidella, on sinun paikkasi.

 

Sacred Yoga Bedford-Stuyvesant

 

Vesiliikuntamahdollisuudet ovat hyvät. Yksityiset altaat ovat kalliita, mutta kaupungin ulko-uimaloita New Yorkissa on valtava määrä. Jo Brooklynissä pelkästään on 5 olympia uima-allasta. Kannattaa muistaa ottaa mukaan uimalakki, jos uinti kiinnostaa. Säännöt ovat tarkat. Brooklynin uimastadika on Kosciuszko pool Bedford-Stuyvesantissa. Ota mukaan lukko, sillä muuten et pääse uimaan. Useimmilla YMCA saleilla on myös uima-altaat, kuten Manhattanin Chinatownissa ja Bedford- Stuyvesantissa. Näihin saleihin saa ilmaisen tutustumisen, kun otat mukaan henkilöllisyystodistuksen ja ilmottaudut netissä. Battery Park Cityssä Manhattanilla on iso kuntokeskus, Asphalt Green (kuva), jossa on salin lisäksi 25 jaardin uima- allas. Kertamaksu on 35$. New York on täydellinen kohde aktiiviselle, joten jos olet innostunut liikkumisesta, paikka on tehty sinua varten. Liikkuminen on myös mainio keino tasapainottaa aikaerorasitusta ja saada lisää energiaa tutkailla kaupungin nähtävyyksiä. Seuraavassa New York- aiheisessa blogissa kerron mitä terveellisen ruoan vaihtoehtoja New Yorkista löytyy, joten pysy kuulolla!

100 vinkkiä New Yorkiin voit myös lukea täältä.

Translation:

NEW YORK FOR FITNESS ENTHUSIASTS

I haven’t still written about my favourite city, New York. The first post is going to be about different gyms and sport activities and facilities in the city and the second is going to be about where to eat healthy in New York . As you already know New York is a big city so I’m just going to mention a bunch of different places I’ve noticed and visited during my stay.

New York has a tremendous amount of gyms and different sports acitivities. People don’t want to spend too much time in traffic so there is a gym in almost every corner of the city. New York is not only Manhattan. Brooklyn, Queens, Harlem and Bronx have a large variety of gyms and yoga studios. I recommend to walk as much as possible or to take a Citibike. It is convenient but also a great way to discover the city and stay active.

First of all you must know what kind of activities you’re interested of. Meetup application is a great way to dig in deeper to the activities available in the city. I want to give a shout-out to my friends Mark Leitz and Rick Seedman from MR calisthenics who are coaching calisthenics at Tompkins Square Park year round. You can find these workouts also from Meetup. So this is the place to be if you want to learn high level bodyweighttraining.

New York is a runner’s paradise. I you want to find company for a jog or attend an event, Meetup will help you.  New York has the best places to run in the whole country. Miles of picturesque running paths. From Battery park you can either head up to East River running path or West Side Highway and Hudson River park. If you want to see some nature and experience rolling hills, then head up to famous Central Park.

New York has many cheap gym chains like Planet Fitness, Crunch and Blink Fitness. The only problem is that they don’t have a one time fee or it is very expensive. If you visit their online sites and register, you can possibly get a 1-3 days free trial. One of the biggest and greatest gym complex I’ve ever seen, is Chelsea Piers Sports Center. You can try almost every sport on the planet there. Swim, run, weightlifting, gymnastics, group fitness classes, basketball or beach volleyball. One day pass costs 50$ so basically I suggest you to sign for a longer contract. But definitely worth of trying at least once.

Group fitness classes and boutique gyms are the thing in New York. Boutique gyms provide small group classes to a bit higher price than the normal gym chains. The difference between gyms I’ve visited before and New York boutique gyms is that the hype is bigger: strobe lights, loud music and coaches are keeping a good vibe during the classes. I want to emphasize that the hype shouldn’t be done at the cost of the correct techniques. I’m very strict of the quality of the coaching. Switchplayground in SOHO and 12th street and Fhitting room in Upper West Side or Midtown are small boutique style gyms which provide different HIIT and functional training small group classes. In Long Island city  Queens, there is an interesting gym, Cosmicfitclub  (photo on the left) which is concentrating on bodyweight- training skills and acrobatics. You can try different classes from dance to handstands. If you’re interested of Crossfit, you can find boxes in each part of the city. You must remember that the quality varies a lot. Reebok brand gyms you can find from Union Square and 5th avenue. But I highly recommend to visit a crossfit box in Midtown 38 East 32th street called Solace New York 

 

 

Fhitting Room

 

Cosmicfitclub

 

One interesting gym chain is Exhale-spa, 4 locations in Manhattan. The gym has  Barre, yoga and cardio classes but also different kind of spa services. I visited the Barre class, which is is a full-body workout with light weights, planks, pushups, thigh strengthening exercises and ab work paired with ballet-inspired moves to sculpt the arms, lean the legs, chisel the abs and lift the butt. Barre classes you can also find under the Pure Barre brand.

New York is a city that never sleeps but that’s the reason why people want to find ways to recharge. It’s a city of many different Yoga Studios: Om Factory, New York City Yoga, Yoga Vida, Bikramyoga LES, Sacred Yoga just to name a few. I visited Sound Off yoga which was an interesting experience of combining wireless headphones, DJ and yoga. You can find different Sound Off yoga events in the city. In Brooklyn there is a nice and comfy yoga studio with friendly staff, Sacred Yoga Brooklyn(photo on the left). The other studio is located in Bedford-Stuyvesant and the other one is in Fort Greene. Classes were mainly heated or non heated flow yoga. Enjoyed really my experience. If you want to experience hardcore Bikram then head up to Bikramyoga Lower East Side.  

 

Sacred Yoga Bedford-Stuyvesant

 

If you want to swim in New York, you have to know a bit where you start to look the pools. Private pools can be really expensive. If it’s summer there is plenty of almost free NY parks and REC pools you can visit. There is 5 olympic size pools only in Brooklyn. One great place is Kosciuszko pool in Bedford-Stuyvesant. Remember to take a swimming cap and padlock with you, otherwise you won’t have the access to the pools. There is swimming pools in some of the YMCA gyms like Bedford-Stuyvesant and YMCA Bowery. You can get a one day trial if you register online. In Manhattan Battery Park city there is a sport center Asphalt Green (photo on the right)  which has a 25 yard swimming pool with 6 lanes. One day gym pass was pretty expensive 35$, but the long term all inclusive memberships was affordable.

To conclude, if you’re interested of different sport activities and gyms, New York is a place for you. Being active is a great way to get rid of the jetlag and to have more energy to discover the tourist attractions in the city. Next post is going to be about healthy food in New York, so stay tuned!

Here’s a list of 100 New York’s interesting tourist attractions and things to do

1 Comment

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *