Vihreät terveyspommit- Healthy greens

Vihreät terveyspommit- Healthy greens

Broccoli and brussel sprouts are promoted as healthy greens. It is true. They are packed with vitamins and different minerals. Vitamin C, A, iron, magnesium, calsium, folic acid. But I always hear the question, how do I cook them. Actually it’s not complicated. Basically I prepare a larger amount of food on sunday so that I don’t have to cook everyday during the busy work week. I will share with you my recipe of oven roasted broccoli, brussel sprouts and chicken.

 

IMG_0302

OVEN ROASTED BROCCOLI, BRUSSEL SPROUTS AND CHICKEN

4 chicken breasts

1 broccoli

1 package of brussel sprouts

1 garlic clove

2 tsp salt

2 tsp pepper

2 tbs olive oil

2 tsp (chicken seasoning)

 

Heat the oven 400F or 200 celsius. I prefer to just cut the brussel sprouts in half and and put them into an oven pan with the broccoli spears and chopped garlic. Brush the chicken breasts with olive oil or butter and put them into the pan. Add some salt, pepper and olive oil and put the pan into the oven. Bake for 30 minutes. I prefer more roasted broccoli so they can stay a bit longer in the oven.

 

VIHREÄT TERVEYSPOMMIT

Parsakaali ja ruusukaali ovat erittäin terveellisiä kasviksia. Ne sisältävät mm. A ja C-vitamiinia, kalsiumia, magnesiumia, rautaa ja foolihappoa. Niiden valmistaminen on yllättävän helppoa ja vaivatonta. Jaan teidän kanssa helpon arkisen ohjeen, miten itse kiireisenä valmistan parsa- ja ruusukaalit. Syön tästä annoksesta useamman päivän ja yleensä valmistan sunnuntaisin isomman määrän kerralla.

 

 

IMG_0305

 

PAAHDETTUA KANAA PARSA- JA RUUSUKAALIPEDILLÄ

4 kanafilettä

1 parsakaali

1 paketti ruusukaaleja

1 valkosipulin kynsi

2 tl suolaa

2tl pippuria

2 rkl oliiviöljyä

(1-2 tl broilerimaustetta)

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Pilko ruusukaalit puoliksi ja irrota parsakaalista nuput. Pilko valkosipuli. Laita kaikki uunivuokaan. Voitele kanafileet oliiviöljyllä tai voilla ja lisää vuokaan. Mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi broilerimausteella. Anna paistua 20 min ja tarkista, että kanafileet ovat kypsiä.  Minä pidän hieman paahtuneesta parsakaalista, joten saavat olla uunissa riittävän kauan.

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *