Baked sweet potato fries- Bataattiranskalaiset

Baked sweet potato fries- Bataattiranskalaiset

Bataattiranskalaiset ovat suosikkilisukkeeni. Bataatti on tärkkelyspitoinen juures, joten se on erinomainen hiilihydraatin lähde. Sen makeahko maku on erinomainen ja kaiken lisäksi ranskalaisten valmistamiseen ei juurikaan mene aikaa. Kiireisessä arjessa on turha miettiä liian monimutkaisia reseptejä.

BATAATTIRANSKALAISET

1 bataatti

2 tl Suolaa

1 tl pippuria

0,5 tl Chiliä

2 rkl oliivi- tai kookosöljyä

Lämmitä uuni 225 asteeseen. Kuori bataatti, huuhtele, kuivaa ja leikkaa tikuiksi. Pyörittele tikut öljyssä mausteiden kanssa ja levitä pellille leivinpaperin päälle. Paista n. 15 minuttia ja käännä ranskikset. Paista vielä 10-15 minuuttia, kunnes ne ovat rapeita.

 

Translation:

BAKED SWEET POTATO FRIES

Sweet potato fries are my favourite side dish. Sweet potato is a complex and starchy carb. It is a very easy recipe to prepare the fries, so you don’t have to spend too much time in the kitchen.

1 sweet potato

2 tsp salt

1 tsp pepper

0,5 tsp chili

2 tbs olive oil or coconut oil

 

Preheat the oven to 425 degrees. Peel the sweet potato and cut it to a fry-shaped pieces. Mix the fries, oil and spices in a bowl. Pour the fries into a dark, non-stick baking sheet. Bake for 15-minutes and flip the fries to cook on all sides. Bake for 10-15 minutes still. Bake them enough until they are crispy.

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *